Bakken bij Bakblik, 8-5-2018

 

Vanavond zijn we te gast bij "Bakken bij Bakblik, een kleine bakkerij in Haps
opgericht door Henk en Ineke van Benthum.
Jarenlang hebben zij meerdere bakkerswinkels gehad en daardoor beheersen
zij het bakkersvak als geen ander.
Hun passie is bakken, koken en genieten van lekker eten en misschien nog wel
meer om anderen ook te laten meegenieten van eigengemaakte overheerlijke en eerlijke producten.

   

Dan gaan de bolletjes deeg naar de rijskast.....

We werken gelijk door, we gaan deeg uitrollen tot een mooie langwerpige
plak om er een gevuld boord van te kunnen maken.

  

Dan gaan we de plak beleggen met saus, wilde spinazie, feta, basilicum,
rozemarijn en pijnboompitten, opvouwen en garneren met zaadjes.

 

Dan gaan alle broden op de bakplaten en samen met de broden die we ondertussen ook
gevlochten hebben van het elf gemaakte deeg gaan ze de oven in.

 

Dan is het tijd voor een pauze maar eerst garneren we de wafels die
Henk gemaakt heeft om die dan lekker op te peuzelen.

   

 

We gaan na dit overheerlijke lekkernij weer aan de slag.
Nu gaan we een taartje maken van deeg en room en we mogen het
taartje versieren met figuurtjes die we uit het deeg steken en lekkere
strooisels zoals kandijsuiker, discodip en koekkuimels, mmmmmmm

 

De taartjes gaan de oven in, we pauzeren nog een keertje en dan
worden de dames nog gefeliciteerd die jarig zijn geweest.

 

De avond loopt ten einde en alle zelf gemaakte baksel komen
op tafel te staan, een indrukwekkende hoeveelheid en wat zien de
broden er allemaal mooi en lekker uit!

Het was een ontzettende leuke, gezellige en geslaagde avond.
Henk en Ineke bedankt!!